پنجمین سمینار هفته ی کارآفرینی، به مقوله ی هوش مصنوعی و دنیای کسب و کار پرداخت
به گزارش واحد پژوهش، پنجمین سمینار از جدول سمینارهای هفتهی کارآفرینی با عنوان" کارآفرینی در عصر هوش مصنوعی" صبح امروز سه شنبه بیست و نهم آبان ماه در سالن اجتماعات سردار شهید سلیمانی دانشکده ملی مهارت دکتر شریعتی تهران برگزار شد.
در این سمینار که با حضور برخی از دانشجویان، استادان و کارکنان علاقمند به این مقولهی علمی مهیج عصرحاضر همراه بود، هومن هوشیاری مدرس DBA، MBA سازمان مدیریت صنعتی و جهاد دانشگاهی به عنوان سخنران به ایراد سخنرانی، بحث و موشکافی این علم عصر کنونی با رویکرد بررسی فضای کسب و کارهای آینده پرداخت.
مهندس هوشیاری در ابتدا ضمن نگاهی به گذشتهی فناوریها و همچنین هم اکنون، لزوم بهره مندی از ابزاری مانند هوش مصنوعی که پایهی آن اینترنت اشیا و باید و نبایدهای آن را مهم ارزیابی نمود و اظهار داشت:
" انسان در آینده چه بخواهد و چه نخواهد در عصری پرپیچ و خم و عجیب و غریب پای می گذارد که هوش مصنوعی تنها بخشی از فناوری های زندگی مدرن آینده خواهد بود. نگاههای مخالف و موافقی در این مورد هست که شاید قصد به بردگی کشیدن انسان را دارد شاید هم تغییراتی در جهت رفاه و ایجاد فرصت ارتباط های عاطفی قوی تر را فراهم می نماید. با نگاه به این که جمعیت جهان در آینده دچار پیری می رود شاید بهره گیری و دانستن این علم موجبات عدم فرسودگی و شاید جایگزین کردن حجم زیاد نیروی انسانی در کسب و کارها باشد. "
وی در ادامه به انقلاب صنعتی چهارم که هوش مصنوعی تنها یکی از فرزندان این انقلاب است و همچنان این انقلاب صنعتی مذکور، آبستن بسیاری از نوآوریهای دنیای فردا میباشد اشارههایی اجمالی داشت و تاکید کرد:
" البته این بدان معنا نیست که هوش مصنوعی قرار است جایگزین صد در صد نیروهای انسانی باشد بلکه باید در حوزهی فعالیتهای کاریمان قدری نوآوری و خلاقیت داشته باشیم و به سمت و سویی کارمان را پیش ببریم که بتوانیم طبق محاسبات دنیای دیجیتال و پرینترهای سه بعدی و .... پا در دینای صنعتی بنهیم که دنیایی پیچیده و مرموز است و تنها کار تیمی با موفقیت همراه است چون در کار انفرادی هیچ پردازشی به صورت همزمان به وجود نمی آید. در حقیقیت بزرگترین وجه تمایز ماشین های خودکار قبلی با ماشین های خود مختار عصر هوش مصنوعی می تواند قدرت تصمیم گیری آن ها باشد که هم وحشت آور است و هم امیدآفرین. در دنیای سریع دیجیتال، فرصت های ایجاد روابط عالی عاطفی بیشتر فراهم می شود. یعنی شاید بتوان گفت رشته هایی مانند ارتباطات و مشاوره های عاطفی بتواند از رونق بیشتری برخوردار شود."
در پایان و پیش از اهدای لوح سپاس به سخنران برنامه، پرسش و پاسخ هایی پیرامون انرژی های پاک، تصویر جهان آینده، اینترنت اشیاء، سایبورگ، دانشگاههای دیجیتال و ... مطرح شد.
نظر شما :